duminică, 12 iunie 2011

Ce e un prieten?

ce este un prieten? ce face el? cât? cum? şi de ce?
sunt întrebări pe care fiecare dintre noi ni le putem la un moment dat. de ce? pentru că valorile s`au degradat atât de mult, încât nu mai înţelegi cine îţi este cu adevărat prieten.
'prietenul adevărat iubeşte oricând, iar în nenorocire ajunge ca un frate.' chiar aşa e? există astfel de prieteni?
zi de zi cunoşti oameni noi. vorbeşti cu ei. apoi îi consideri prieteni. totul e frumos. dar vine încercarea. va rezista prietenia voastră? ajungi să ţii la ei. dăruieşti o parte din inima ta. ai încredere. ajuţi. respecţi. iubeşti. pur şi simplu nu îţi închipui viaţa fără ei.
dar ce se întâmplă când ne este demonstrat că celălalt nu are aceeaşi imagine asupra prieteniei noastre? înţelegi că niciodată nu ţi`a fost prieten.
urăm? dispreţuim? alungăm?
uităm? iertăm? iubim?
cât? şi până când?
Prietenul te prinde de mână şi îţi atinge inima. Învaţă să`ţi cunoşti prietenii adevăraţi. Cei care ţin la tine cu adevărat. Şi nu le da drumul. Niciodată. Cine găseşte un prieten adevărat, găseşte o comoară.

3 comentarii:

Anonim spunea...

eu cred ca in primul rand " friends are friends forever if the Lord's the Lord of them " :) si apoi, mai e un proverb care spune, ca "trebuie sa mananci un sac de sare impreuna cu un om ca sa ajungi sa il cunosti" Asta e, ne mai frigem, important e sa suflam numai in ciorba :)
Anyway ... faine ganduri ! Be blessed !

Lidia spunea...

din pacate este foarte adevarat, trebuie sa petreci ceva timp cu unii oameni ca sa iti dai seama ce vor defapt, ce ganduri si ce asteptari au de la tine:)
foarte frumos spus! :X imi plac foarte mult creatiile tale!!
keep on the good work!;)

Unknown spunea...

hmmm ... un prieten este cel la care ti si cel pentru care ti-ai da si viatza :D, astia ar trebui sa fim noi oameni plin de Duhul Sfant si cu un caracter curat, indiferent de oamenii pe care-i avem in jurul nostru si atunci prietenii adevarati vor iesi la suprafatza, cand noi vom fi prieteni adevarati!