vineri, 26 noiembrie 2010

Ce e dragostea?

Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,

acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.


Dragostea nu va pieri niciodată.


Acum, dar, rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

6 comentarii:

Doina Bejenaru spunea...

Nu ştiu dacă omenirea a putut defini vreodată cu adevărat această noţiune. Definiţia perfectă ne-a dat-o Dumnezeu în 1 Corinteni 13. Eu definesc dragostea ca emoţia care mă face mai bună, sentiment ce mă înalţă, intesitatea care îmi taie respiraţia. Ştiu că iubesc atunci când am curajul să spun prima iartă-mă chiar dacă nu doar eu am partea de vină, ştiu că iubesc atunci când iert fără ca celălalt să spună iartă-mă, iubesc atunci când dăruiesc o îmbrăţişare celui care nu poate să spună iartă-mă ajutându-l să înţeleagă că am iertat. Ştiu că iubesc, dacă pot să mă rog pentru cei ce mi-au greşit. Ştiu că iubesc dacă pot să văd o rază de lumină în întuneric şi ură. Dragostea mă face să trăiesc, să trăiesc din plin în bucurie şi întristare, în cădere şi înălţare, în tăcere şi în furtună. Dragostea nu e doar o emoţie trecătoare, nici o emoţie colorată care repede se poate epuiza. Dragostea continuă să trăiască în mine şi prin mine indiferent de trăirile mele. Şi tot ea mă învaţă să trăiesc dăruind altora iubire, bucurie, încurajare, pace, susţinere, prietenie. Doamne ce frumoasă e dragostea adevărată. Nu cred că am cunoscut toate culmile acestui munte mare dragostea, dar tot trăiesc cu dorinţa arzătoare în fiecare zi de a descoperi cât mai mult din acest mare har DRAGOSTEA!!!

Anonim spunea...

Cu dragostea e mai simplut. Iubirea e beleaua .

Anonim spunea...

Dragostea este sentimentul cel mai periculos pe care il poate simtii cineva...este indispensabil, intens si fara el nu poti trai...el este ajutorul oamenilor de a evolua, de a-si gasi noi aptitudini si de a fi mai bun cu cei din jur...

Anonim spunea...

Dragostea se trage din iubire, iar iubirea se trage din dragoste ... este esenta vietii si acel ceva care in unele zile iti poate inbuna starea sau te poate dezamagi ... fara dragoste am fi doar niste simple vietati ...

Anonim spunea...

"You'll never understand what love is until you lose it. You'll never know how much you love someone until he's gone forever."

- You'll never understand what love is until you lose it - Da dintr-o anumita perspectiva ai dreptate,dar din multe altele NU.
Dragostea NU este facuta sa o pierzi,este facuta sa o traiesti,..si daca o pierzi...asta te ajuta sa constientizezi cat de mult AI FI PUTUT IUBI.
- You'll never know how much you love someone until he's gone forever.- as putea fi de acord intr-o anumita masura...problema este ca atunci cand ai avut persoana iubita,poate ca nu ai constientizat cat de mult o iubesti si cat te mult de iubeste,decat dupa ce s-a terminat totul. Un lucru ffffff important in dragoste este - iertarea! Dragostea inseamna iertare...daca nu ierti inseamna ca nu iubesti! Si mai este un lucru - daca as porni cu ideea ta ( Anonim) este ca si cum as porni cu ideea de - esec - si de multe ori daca gandesti esec,esec va fi. De multi ori suntem limitati de noi insine de mintea noastra. In dragoste nu exista " nu pot sa iert,nu pot sa trec peste " nu exista asta ceva. Da exista persoane si persoane,unele trec mai usor altele mai greu peste anumite lucruri...dar intr-un final cand iubesti treci peste. - Aceasta este parerea mea,nu trebuie sa fie automat si buna pentru toti.

Alex Preda spunea...

Dragostea... e ceea ce simt eu pentru... "Ea"